Amandelmeel pannenkoekjes (als ontbijt of lunch)
OverzichtAmandelmeel pannenkoekjes (als ontbijt of lunch)
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 10 pannenkoekjes
Ingrediënten
2 grote eieren
100 ml amandelmelk
2 el kokosolie of olijfolie
1 tl vanille aroma
125 gr amandelmeel
30 gr erythritol of Steviala Kristal
1 tl bakpoeder
snufje zout
Bereidingswijze
Voeg de eieren, amandelmelk, vanille aroma en kokosolie toe aan een grote blender. Zet de blender ongeveer 30 seconden aan om alles goed door elkaar te mengen. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, erythritol en het zout toe aan de blender en meng nog eens 30 seconden. Laat het beslag na het mengen 5 minuten rusten.
Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter of olie. Schep drie eetlepels beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat er bubbels vormen op het oppervlak van de pannenkoek, ongeveer 2-3 minuten. Draai de pannenkoek dan om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal deze stap totdat je 10 pannenkoekjes hebt gebakken.
Voedingswaarden
Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
Calorieën: 216
Vetten: 19,6
Koolhydraten: 1,7
Eiwitten: 7,3