Bloemkool ovenschotel met gehakt (koolhydraat arm en eiwitrijk)

Artikel 13 van 18
Overzicht

Een heerlijke bloemkool ovenschotel met gehakt en tomatensaus!

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Porties: 5

 

Ingrediënten

400 gr bloemkoolroosjes of 1 middelgrote bloemkool

1 el olijfolie

500 gr mager rundergehakt

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

350 gr tomatensaus (Grand’Italia Passata Classica)

1 handje fijngesneden verse basilicum

1 stengel lente-ui

120 gr geraspte kaas voor ovengratin

zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschotel (21×21 cm) en vet deze in met een beetje olijfolie of boter.

Maak vervolgens de bloemkool schoon en verwijder de bladeren. Snijd de bloemkool door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is van de bloemkool in kleine roosjes.

Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg hier een beetje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng dit vervolgens met de handen door elkaar zodat de olijfolie en kruiden gelijkmatig zijn verspreid. Voeg de roosjes dan toe aan de ovenschotel en bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes. Pak vervolgens een grote hapjespan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de ui toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe aan de pan en bak dit 8-10 minuten, totdat het gehakt gaar is. Voeg ten slotte de tomatensaus en basilicum toe aan de pan en bak dit 2 minuten, totdat de saus is opgewarmd.

Haal vervolgens de ovenschotel met de bloemkool uit de oven en giet het gehaktmengsel uit de pan over de bloemkool. Maak het gerecht af door er de geraspte kaas over de schotel heen te strooien. Bak de ovenschotel nog eens 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd tijdens het bakken de lente-ui in kleine stukjes. Haal de ovenschotel na de baktijd uit de oven en garneer met de stukjes lente-ui. Snijd de ovenschotel in 5 stukken en genieten maar!

 

Bereidingstips:
In dit recept is gebruik gemaakt van mager rundergehakt, maar het is ook mogelijk om dit te vervangen met vegagehakt of kipgehakt. Je kunt daarnaast ook andere soorten groente toevoegen. Heb je toevallig een restje broccoli over? Voeg het toe aan de ovenschotel, hoe meer groente hoe beter!

Voedingswaarden

Portiegrootte: 1/5

Calorieën: 339

Vetten: 20,3

Koolhydraten: 8,7

Eiwitten: 28,9

 

© 2014 - 2024 In balans Dronten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel