Ovenschotel met spruitjes en bacon
OverzichtOvenschotel met spruitjes en bacon
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 porties
Ingrediënten
500 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
120 gr bacon of spekreepjes
200 ml kookroom
2 sjalotten, fijngesneden
2 el boter
1/2 tl cayennepeper
zout en peper naar smaak
70 gr geraspte kaas voor ovengratin
20 gr geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak vervolgens in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur de plakjes bacon binnen 4-6 minuten knapperig. Haal de plakjes na het bacon uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier en dep het overtollige vet eraf. Snijd de plakjes dan in kleine blokjes.
Verwarm in dezelfde koekenpan 2 el boter en fruit hierin de fijngesneden sjalotten totdat de ui begint te verkleuren, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de gehalveerde spruitjes toe en bak dit al roerend 6-8 minuten mee. Breng de spruitjes op smaak met zout, peper en cayennepeper. Voeg dan de kookroom toe en laat de spruitjes 3-4 minuten in de kookroom sudderen boven een laag vuur.
Roer na het sudderen de gebakken bacon door de spruitjes en giet de inhoud van de pan in een ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas voor ovengratin en parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 4 porties en genieten maar!
Voedingswaarden
Portiegrootte: 1/4 van de schotel
Calorieën: 340
Vetten: 23,6
Koolhydraten: 10,6
Eiwitten: 17,6