Groene groenten met gerookte forel en frisse yoghurtsaus
OverzichtGroene groenten met gerookte forel en frisse yoghurtsaus
Bereidingstijd : 20 minuten
Ingrediënten :
125 gram gerookte forel
40 gram quinoa
150 gram broccoliroosjes
50 gram sojabonen (edamame)
50 gram peultjes
100 gram sperziebonen
3 el kokosyoghurt
½ limoen, sap en rasp
5 gram verse dille fijngesneden
Bereidingswijze :
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitstomen.
2. Breng ruim water met een snuf zout in een pan aan de kook. Kook de broccoli, de peultjes en de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Giet daarna af.
3. Roer de gekookte groenten en de sojabonen door de quinoa en breng op smaak met peper en zout.
4. Meng het limoensap, de limoenrasp en de verse dille door de kokosyoghurt. Breng op de smaak met peper en zout.
5. Schep de groenten en quinoa op een bord en leg daar de gerookte forel op. Maak af met de frisse yoghurtsaus.
Voedingswaarden :
KCAL: 596
Koolhydraten: 35,5 gram
Eiwitten: 56,5 gram
Vetten: 24 gram
Vezels: 20,5 gram
recept van https://leefpuurnatuur.nl/